Visual voor het Hiphophuis

Visual voor het Hiphophuis

Visual voor het Hiphophuis

Na mijn deelname aan het Artist Outreach Programma in samenwerking met het HipHopHuis – waar kunststudenten de kans krijgen zich te laten zien – schilderden Ferdy Remijn en ik een muurtekening, met als thema “Take it back to the Oldschool”. De vraag was vrij simpel. Maak een cool ontwerp wat past bij het HipHopHuis en gebruik de kleuren blauw en rood.

Opdrachtgever
RR / Hiphophuis

Opdracht
Wedstrijdselectie

Doel
Een visual ontwerpen die past bij de ruimte en de kijker geruststelt.

Dienst
Illustratie

Sponsor
Liquitex

Hiphophuis Rotterdam Dansen

Creatief
Omdat het gaat om een ruimte waar creativiteit en dans centraal staan vond ik het belangrijk om een luchtige grappige tekening te ontwerpen in deze ruimte. Een tekening dat wat de kijker ontwapend en laat zien dat perfectie niet bestaat. Om zo de laagdrempelige sfeer te verlagen. Het beeld is daarom zelf vrij banaal en clownesk: een danser die op zijn kop staat of ligt wat refereert naar b-dance en stiekem een glimlach in de mondhoek tovert. “Het is gewoon vet!”.

Dit project is gesponsord door Liquitex voor het materiaal en Gallery RR waar Robert Rost mij perfect geholpen heeft als jury, host en projectmanager. Ook via deze weg wil ik ze graag bedanken.

Fun fact
Officieel heb ik niet de eerste plaats gewonnen, maar is het juist grappig dat het ontwerp toch in de smaak viel in zijn banaalheid dat het toch een plek gekregen heeft in deze wedstrijd. Samen met Ferdy hebben we toen onze tekeningen werkelijkheid gemaakt. Hieronder een montagevideo van het werk.

Hip Hop inspireert en biedt tools en kennis om jezelf te uiten en ontwikkelen. Ons wekelijks rooster zit vol lessen en cursussen in 15+ dansstijlen, deejaying en roller skating, vrij trainen en workshops. De docenten waarmee we werken zijn community leaders met internationale ervaring en aanhang. Ze delen kennis over de geschiedenis en cultuur achter de kunstvorm, vormen collectieven en organiseren evenementen.

HipHopHuis