Dieren op wielen

Dieren op wielen

Zet dieren op wielen en er ontstaat iets nieuws

Iedereen wordt ouder en verlaat vroeg of laat; zijn of haar speelgoed… een tragisch verhaal…
Zeker als je dit bekijkt vanuit een duurzaam oogpunt! Dan is vaak de conclusie: zonde of ‘het is wat het is’. Vooral als je kijkt bij de speelgoedafdeling bij jouw lokale kringloop. Het is altijd bijzonder wat daar terecht komt en zo kwam mijn wens om dit speelgoed weer een podium te geven. Waar verloren dieren op wielen worden gezet en geadopteerd worden tot een familie, tot een typologie.

Projecteigenaar
Jeroen Giessenburg

Opdracht
Speelgoed een tweede leven geven

Missie
Verloren dieren in vorm veranderen tot een typologie

Rode tijger

Ik (Jeroen Giessenburg) vond dat ook. Tijdens mijn periode op de kunstacademie ontstaat er ruimte om sociale vraagstukken aan te pakken op een geheel eigenwijze manier. Na ontwikkelen van meerdere ideeën naast het studeren en het werken als freelancer ontstond het project: Wielerdieren. Een project dat op een leuke wijze tweedehands (kansloos) speelgoed een nieuwe familie en daardoor nieuw leven en podium geeft on weer gezien te worden.

Bruine koe
Gele gorilla
Zwarte slang
Witte schaap
Groene neushoorn
Blauwe leguaan

Maar waarom?
Bij het tonen van dit project. Zowel digitaal als in ‘real-life’ ontstond er een zuigende werking waar mensen tips gaven of zelf doneerde om het speelgoed een tweede kans te geven. ‘Het heeft iets geks, iets simpels, iets banaals… Er zijn twee smaken hoe je ze kunt bekijken; het is niet uit te leggen óf de uitleg is niet nodig’ Aldus Jeroen.

Roze Giraffe
Roze Giraffe