‘Het maken van een boek gaat verder dan schrijven.’

‘Het maken van een boek gaat verder dan schrijven.’

Histories II by Madeleine Berkhemer

Wil je graag een boek uitbrengen?

Ooit wel eens gedacht om een boek uit te brengen? Of een roman te schrijven? Boeken kunnen uit twee zaken voortkomen, namelijk vanuit een droom (ik wil graag een boek schrijven) of een noodzaak (het boek als product is de beste optie). Mocht je deze beer al overgesprongen zijn en ben je op zoek naar een ontwerper of uitgever of überhaupt iemand die antwoorden heeft op de vraag: ‘Hoe maak je een boek?’Lees dan verder, want ik zal alvast één ding verklappen: ik heb boeken ontworpen en daar komt meer bij kijken dan je waarschijnlijk denkt.

Ook bij een boek is er sprake van UI en UX
Sterker nog, wat was er eerder… het boek of de website? Ja dat is een makkelijke dat weet ik ook wel. Maar! Jaren lang zijn er websites ontwikkeld zonder ook maar na te denken over de gebruikerservaring. Deels door technologische achterstand en deels door het ontbreken van noodzaak. Daar waar lelijke websites zijn, zo zijn er ook lelijke boeken. Kijk maar eens naar omslagen van tweedehands uitgekauwde romans in kringlopen. Oof!
Goed, er ontstaat een idee van een boek, omdat er een verhaal vertelt moet worden. In beeld en/of in tekst, van romans tot catalogi. Hetzelfde product, namelijk een boek maar met totaal andere doelen: Informeren of amuseren. Hier wordt het spannend voor een ontwerper want vorm gaat heel erg over hoe iets ervaren wordt.

Het lustrumboek voor de Rotterdamse Rugby Club in samenwerking met Lizzy Zaanen

Een droom van een doelgroep

Projecten waar extra aandacht naartoe moet, zijn boeken realiseren. Hoe ontzettend gaaf is het om een leeservaring te creëren waar iemand in kan duiken! En zeker bij een boek, daar waar je de tijd voor neemt om te lezen, waar je als persoon dus al langzamer beweegt in plaats van op internet. Niet snel op zoek naar informatie, maar lekker in een luie stoel een boek lezen en dus de tijd nemen. Als ontwerper in 2020 is dit echt een droom: een doelgroep die bewust de tijd neemt om het vormgegeven verhaal te lezen. Zie jij het zitten om jouw droom (een boek uitbrengen) te combineren met mijn droom als ontwerper om een geweldige leeservaring te creëren?

Boek over de relatie tussen Kunst en gezondheid, wat doet kunst met je gezondheid?
Jim Visible
Histories II

Samen een boek realiseren?

Graag denk ik mee bij het vormgeven van een boek of publicatie.
Heb je bijvoorbeeld al een uitgever of drukker?
Wil je meer weten over de projecten waar ik aan gewerkt heb?
Stuur mij even een e-mail of kom langs.